Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

sxoles-smarnaki-mageiriki1

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ…

Η Ζαχαροπλαστική και η Αρτοποιία βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες στο χώρο της εστίασης. Χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, πειθαρχία και συνέπεια, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες εξειδίκευσης, που παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Το μυστικό για να γίνεις επιτυχημένος Pastry Chef-Ζαχαροπλάστης & Αρτοποιός είναι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης. Οι εξειδικευμένες σπουδές Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στις ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗ προσφέρουν ολοκληρωμένες γνώσεις που καλλιεργούν τη φαντασία, αλλά ταυτόχρονα προωθούν μία δομημένη σκέψη, προετοιμάζοντας με αποδεδειγμένη επιτυχία τις επόμενες γενιές ζαχαροπλαστών και αρτοποιών..

Ο κλάδος της αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς πυλώνες της βιομηχανίας τροφίμων. Το ψωμί αποτελεί βασικό συνοδευτικό κάθε γεύματος, ενώ το επιδόρπιο έρχεται να ολοκληρώσει το καθημερινό μας μενού με γευστικό τρόπο. Ο θεμελιώδης ρόλος των αρτο-ζαχαροπλαστικών σκευασμάτων στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες έχει επιβάλει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αυξάνοντας σημαντικά τόσο τη ζήτηση, όσο και τις οικονομικές απολαβές του κλάδου. 

Στις ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗ, θα παρακολουθήσεις ένα πλήρες και οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών με όλες τις απαραίτητες γνώσεις, σε συνδυασμό με άλλους κλάδους  ώστε χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, την εμπειρία και τη φαντασία να  μπορείς να οργανώνεις  την παρασκευή άρτου, αρτοσκευασμάτων, γλυκών και εδεσμάτων κάθε είδους και μορφής, οργανώνει την παραγωγή τους στις αναγκαίες ποσότητες, σύμφωνα με τους αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες.  

ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

Το εργαστηριακό τμήμα καλύπτει όλες τις παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας ενώ παράλληλα προσφέρεται και το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο.
Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου,
οι οποίοι θα σου μεταδώσουν  τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
Η διδακτική ύλη καλύπτεται από την κατάλληλη βιβλιογραφία, που έχουν επιμεληθεί ειδικά οι καθηγητές.

Το πρόγραμμα σπουδών στις ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗ περιλαμβάνει όλα τα εγκεκριμένα μαθήματα από το Υπουργείο Παιδείας.
Ενδεικτικά:

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων ή Κοστολόγηση
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (Haccp) ή HACCP-Catering
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  • Αγγλική – Γαλλική Ορολογία
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Πρακτική Άσκηση

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
Η επαγγελματική σου αποκατάσταση και επιτυχία, καθώς και η πρακτική σου άσκηση  , σε συνδυασμό φυσικά με την παροχή υψηλά ποιοτικής κατάρτισης, αποτελούν πρωτεύοντες στόχους του επιτυχημένου εκπαιδευτικού μοντέλου που ακολουθούν οι ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗ!

Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗ σε εφοδιάζουν με ισχυρά «όπλα» για την αγορά εργασίας, παρέχοντάς σου τη συνεπή στήριξη του Γραφείου Εργασίας (Job Center), μέσω του οποίου έχεις τη δυνατότητα να απορροφηθείς σε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας  που διαθέτουν, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων pastry chefs.

Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιία στις ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗ

  • Άμεση και εξασφαλισμένη διασύνδεση με τις σπουδαιότερες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρίες της αγοράς όπως Grecotel, Aldemar, Costa Navarino κ.α
  • Θα εκπαιδευτείς και θα αποκτήσεις γνώσεις ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, θα μάθεις να αξιοποιείς τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου για την εικαστική και «καλλιτεχνική» επιμέλεια των γλυκών, αλλά να έρχεσαι σε επαφή με ξένες κουλτούρες, να μαθαίνεις ορολογία στα γαλλικά, να αναπτύσσεις κοινωνικές δεξιότητες και να αποκτάς απαραίτητες γνώσεις διοίκησης
  • Θα διδαχτείς από έμπειρους pastry chefs, τεχνολόγους τροφίμων, διαιτολόγους κ.α, με αξιοσημείωτη επαγγελματική και διδακτική πορεία.
  • Θα λάβεις μέρος σε πολλά θεματικά events και θα αναδείξεις το ταλέντο και τις γνώσεις σου.
  • Θα αποκτήσεις το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στην Ελλάδα, που θα σε οδηγήσει σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα σου επιτρέπει να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση.
  • Θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις εστιατόρια και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο για θέσεις πρακτικής άσκησης (συνήθως αμειβόμενες) όσο και μόνιμης εργασίας.

        …έτσι αποκτάς όλα τα εφόδια για να γίνεις  επιτυχημένος/η Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής!