Ο/H απόφοιτος της ειδικότητας Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες σε όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας, χρησιμοποιώντας σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό, με σκοπό να παρασκευάσει τρόφιμα υγιεινά και ασφαλή, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές της εθνικής και κοινοτικής Νομοθεσίας. Απασχολείται στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών. Παραλαμβάνει, αποθηκεύει, χειρίζεται, επεξεργάζεται, μεταφέρει και ελέγχει τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων διατροφής, ακολουθώντας τις οδηγίες εργασίας των προϊσταμένων του. Συμμετέχει στην ανάπτυξη διαδικασιών για την παρασκευή τροφίμων και συναφών προϊόντων, με βάση τις χημικές, φυσικές και βιολογικές αρχές. Διεξάγει έρευνες και πειράματα για τα συστατικά, τα πρόσθετα και τη συσκευασία.
Επιλέγοντας για τις σπουδές σου τις ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗ και αποκτώντας το δίπλωμα του Στελέχους Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών εξασφαλίζεις όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να ανταποκριθείς σε κάθε πρόκληση της καθημερινότητάς σου, ως επαγγελματίας του κλάδου.